Beweegtas voor alle buurtnetwerken

Beweegtassen

Alle buurten van Brunssum hebben sinds kort een eigen Beweegtas! In de Beweegtas zit spelmateriaal voor kinderen. Hiermee wil de gemeente het (buiten)spelen in de buurten stimuleren.

We bewegen allemaal te weinig. Dat begint eigenlijk al op jonge leeftijd. Voor kinderen zijn er steeds minder prikkels, en ook steeds minder ruimte, om te ravotten.

De gemeente Brunssum wil sporten en spelen in de leeftijd tot 18 jaar bevorderen. Daarom introduceerde de gemeente begin 2022 de Beweegtas op de Brunssumse basisscholen. Doel is om de kinderen in de pauze het plezier te laten ontdekken van bewegen.

Buiten spelen

Om kinderen ook na schooltijd aan te moedigen om (buiten) te spelen, ontvingen alle buurtnetwerken van Brunssum onlangs een eigen Beweegtas. De buurtnetwerken zetten de Beweegtas in voor eigen activiteiten, of lenen die uit voor activiteiten in de buurt die door anderen worden georganiseerd.

De Beweegtas bevat niet alleen spelmateriaal, maar ook een boekje met handige tips. Zo halen de kinderen het maximale uit de Beweegtas – en uit het plezier van bewegen!

Wethouders Merle van Leusden en Hugo Janssen (voorgrond) delen de Beweegtassen uit aan de buurtnetwerken van Brunssum. Achterste rij, van links naar rechts: Truus Bijker, Buurtnetwerk West, Wendy Bedet, Buurtnetwerk Zuid, Lies Damen, Buurtnetwerk Oost, Ivo Boekhorst, Buurtnetwerk Zuid, Bianca Hanssen, Buurtnetwerk Centrum, en Arthur Raes, Buurtnetwerk West. Foto: Andrea Beckers. 

X