Zuid

Buurtnetwerk Brunssum Zuid

Wijk Zuid, het werkgebied van Buurtnetwerk Zuid, bestaat uit de buurtschappen Langeberg, De Struiken en Vondelstraat. De buurtschappen Vondelstraat en Langeberg enerzijds en In de Struiken anderzijds worden gescheiden door de Akerstraat. In de volksmond noemt men het geheel al decennialang: “De Langeberg”.

Het team, bestaande uit Ivo, Gally, Wendy en Svetlana, streeft naar een leefbare wijk. Waar bewoners zich veilig voelen, betrokken zijn bij hun leefomgeving en initiatieven nemen voor verbetering van die veiligheid en sociale cohesie in hun wijk.

Het team mag rekenen op een groot aantal vrijwilligers, die vaak gekoppeld zijn aan bepaalde projecten. Zoals Don en Jos, die het oudste volkstuinencomplex van Brunssum en de schoolmoestuin runnen. Kinderen van de basisschool kunnen daar, met eigen vingers in de grond, leren “tuinieren”.
In Zuid gebeurt altijd wat, worden steeds weer nieuwe projecten bedacht.
Zomer 2021 was er de eerste editie van “Zuid springt eruit!”; een wijkdag voor de wijkbewoners waaraan veel verenigingen en organisaties uit de wijk hun steentje bijdroegen.

Eind december van dat jaar stond er een groots kerstfeest “Zuiderlicht” gepland, dat door de corona-maatregelen weliswaar geen doorgang kon vinden. Het buurtnetwerk liet zich daar echter niet door uit het veld slaan en kwam met een alternatief: een grote kerststal, warme chocomel/glühwein-walkby en een heuse kerstman mét rendier en gevolg in koets, die door de wijk trokken en traktaties uitdeelden. Zo maar even door het team uit de mouw geschud, maar zo succesvol dat dit tot het voornemen voor een terugkerend evenement heeft geleid.

Dit alles kun je als team niet alleen. Je kunt wat willen, bedenken, organiseren en uitvoeren, maar zonder de medewerking van gemeente, stakeholders en het enthousiasme van de buurtbewoners, hun goodwill en waardering voor de inspanningen van het team, leidt dat tot niets. In Zuid wonen deze enthousiaste buurtbewoners, die ook de straathoeksessies en openbare buurtnetwerk-vergaderingen trouw bezoeken. Die altijd te vinden zijn bij de evenementen en contactmomenten die het buurtnetwerk organiseert. Want daar doen wij het voor, voor de buurtbewoner, voor de leefbaarheid in onze wijk, in ZUID!

In Zuid is altijd wat te doen. ZUID springt eruit!

Contact opnemen

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming

Nieuwsberichten

Beweegtas voor alle buurtnetwerken

Ga jij binnenkort iets organiseren in jouw buurt om kinderen lekker buiten te laten bewegen? Neem dan contact op met het Buurtnetwerk!

Verslag Straathoeksessie Zuid

straathoeksessie

Agenda

Andere buurten verkennen?

X